fridarannar

Alla inlägg den 3 augusti 2013

Av Frida Rännar - 3 augusti 2013 00:47


Tiden står inte stilla, inte ens för oss!

Det går inte en dag utan att vi förvånas över något nytt som lilleman har lärt sig.

Just nu är vi inne i en "Pippi" period. Allt han ser är Pippi, eller som han säger det, "Peppe!". Han har upptäckt ugglorna på gardinerna, strutsarna på tavlorna och ankorna i böckerna. Såklart är alla "Peppe!"
Hugo älskar att tvätta i maskinen, ja faktiskt det mesta, senast idag hittade vi några hårklämmor, toarullar och tro det eller ej.. hans pipmugg. Såklart full med vatten i. Dagarna innan upptäcker vi att vittvätten är smutsigare nytvättad än innan och förstår snabbt att Hugo varit där och tvättat innan. Viktigt är iaf att stänga igen luckan och försöka trycka på knapparna. Allt i rätt ordning. Killen kan!
Han är duktig på att hämta saker när man ber honom, tex hans små skor, böcker, traktorn eller hans lilla bil.

Vinka är kul! Det gör han ofta och gärna, tex vid läggdags när den ena av oss som inte lägger honom säger godnatt så vinkar han. Det gör han också så fort man säger hej då.
Vad som verkar ha blivit en rutin är att säga "mama" när man lämnar ifrån sig tutten.. Jo varenda gång!
Hugo tycker det är kul att kittlas och kittlar gärna vem som helst. Som han själv säger när han lägger handen på en "kssscchh"!

Han har väldigt lätt för att förstå, ja iaf förutom de gånger han står och bankar på vitrinskåpet och man ber honom sluta. Man får bara ett litet skratt tillbaka...

Ordet "Mä!" Är det mest välanvända och det används så fort han upptäcker ngt. Ibland hör vi honom sött säga det i sömnen eller som ex. När han vaknat och ställer sig i sängen och pekar på något. "Mä"!
Det som gör honom absolut mest fokuserad är motorer.. Han är som smält smör så fort han ser något som låter, och skulle det dessutom röra på sig så är han såld. Det bästa är att peka och titta på fyrhjulingen som grannen ofta parkerar utanför vårt hus och även lilla traktorn som drar kundvagnar på Coop. Han skulle kunna titta i timtal. Att få sitta med pappa i lastbilen och även åka en bit gör honom helt salig..

Det är en riktig myskille vi fått. Så fort man frågar om han vill mysa så kommer han fram och lägger ner huvudet med kinden mot en och nynnar "mmm".. Såklart ska det mysas med alla i familjen, så även hunden.

Vad som får honom att tokskratta är när man jagar honom, han skrattar så han kiknar och ofta är man nästan rädd att hans små ben ska vika sig och han ska falla omkull..
Förövrigt så har han väldigt lätt för att skratta. Det går alltid att få honom att le..

Något han själv har kommit på är att skratta och göra roliga ljud när man "tabbar" sig. Tex tappar ngt eller spiller ngt.. Man kan hinna svära för sig själv för att i sekunden efter få höra ett roligt ljud från honom och en grimas som säger mer än tusen ord. Helt plötsligt kändes allt så mkt roligare..

Varje dag ser vi honom göra något nytt eller försöka uttala något nytt och som mamma blir man så stolt. Ibland blir man så rörd att man bara måste ge honom en kram..

Våran lillkille på 14 månader ska om några veckor skolas in på dagis och det känns jättebra!
Många föräldrar får jag känslan är jätteroliga och tycker det känns jobbigt. För oss känns det kanon, även om jag säkert kommer ångra mig första dagen jag lämnar honom där själv. Men annat vore ju konstigt.
Hugo är en framåt liten kille som inte är blyg mot nya människor. Han fullkomligt älskar andra barn och förstår så mycket av vad man säger. Såklart är han väldigt mammakär, men är jag inte i närheten så funkar det lika bra med andra människor som tröst om det behövs.

Hugo är duktig på att äta, och nu inför dagisstart har han lärt sig äta själv med sked som en stor kille. Ibland
tar han till händerna.. Det går ju ändå fortast så!
Sover gör han gärna och har gjort hela hans 14 månader långa liv. Vi väntar fortfarande på att mardrömsnatten med flera vakna timmar el. dylikt ska komma.. Han somnar snällt vid 19.00 och sover till 07.30 , Ibland längre.
På dagen sover han enligt dagisrutinen dvs kl 12.00 Han sover gärna 2 tim. Att vara flexibel är verkligen hans starka sida. Han anpassar sig enkelt efter oss och kan sova sina timmar även på andra tider om så behövs..

Ord han ofta använder är.
" Peppe"-Pippi, "pampa"-lampa, "mama" "papa" "bvov vov"-vovve "miiimi"- (uttryck för när han vill ngt) "kssssch"-kisse.

Tänk att en sån liten människa kan förändra två personers liv så.
Kärleken är helt obeskrivlig för vår lilla Hugis! <3



Välkommen till min sida!


Mitt namn är Frida Rännar. Jag är 27 år och lever mitt drömliv tillsammans med sambon Joakim, sonen Hugo, hunden Alicia och sist men absolut inte minst hästen Jackpot. Här kan du följa mig och min vardag!

Senaste Nytt

Inlägg

Arkiv

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Gästboken

Tidigare år

Besökare


Ovido - Quiz & Flashcards