fridarannar

Alla inlägg under juni 2011

Av Frida Rännar - 16 juni 2011 21:05

Då börjar den här dagen närma sig sitt slut..


J fick sig en riktig genomkörare idag. Jag red först 35 min markjobb på hoppbanan för att sen övergå till styrkehoppning. Jag körde intervaller på en studserie med sju småhinder i följd.

Tanken var att sätta tryck i honom så att han verkligen fick trycka sig igenom serien. Han gjorde det galant alla gånger!

Dock så har han lite svårt att vilja landa och fortsätta i högra galoppen hela serien igenom när den står rakt. Är den på böjt spår så är det inga problem.

Gjorde även lite piruettvändningar mellan sudsarna i slutet och där kan man känna att han är svagare i ena sidan...eller rättare sagt har blivit. I vintras var han mycket bättre. Har blivit så lite styrketräning nu sen tävlingarna dragit igång.


Jag har nu bestämt mig för kavaj.. Kan ni gissa vilken det blev. Animo eller X-cool kavajen?!   


 



Av Frida Rännar - 15 juni 2011 21:46

Jajjebox! Dom höll vad dom lovat. Kring lunchtid idag fick jag provsvaren på "Kolla Masken". J är helt maskfri och det känns toppenbra.


Det stora paketet som jag fick häromdagen innehöll 6 st nya kavajer från www.abnian.se/.

4 st olika modeller på Animokavajen och en Equiline X-cool modell samt en jätte söt liten Animo som Linn ska prova.

Det är tack vare snälla familjen Stenmans och AB nian som den "dyrbara" lådan står hemma hos mig och jag ska med GLÄDJE välja en som passar! :)


Idag fick jag överlåta fina Grå till Linda och Linn då jag haft minst sagt annat ikväll. Middag på nya båten med jobbet. Eller....ja f.d jobbet.

Efter det åkte vi mot sjukhuset för att hälsa på mamma. Men vi fick lov att vända om, så istället åkte vi till Jockes mamma och klippte Elsas "kisses" klor.


Det blev ju även lite examensfika för mig idag då jag tog lunch på fågelstigen. Smörgåstårta och jordgubbar. Mums.


Nu väntar sängen. Tjing.



Av Frida Rännar - 14 juni 2011 20:52

Idag har jag hämtat ut ett stort paket. Spännande... Vad kan det vara tro?? . Har skickat in prov på träck till "kolla masken" ikväll så nu ska vi se om dom lever upp till sina bevis ochLevererar svar så snabbt som dom påstår. Det var en pigg grå häst som fick springa på lina idag i padocken. Imorgon blir det markjobb!

Av Frida Rännar - 13 juni 2011 21:44

Har tidigare idag suttit och kollat rankinglistorna i sverige på ridsport.se och sett något roligt.


Linn ligger nu tillsammans med Apache på en 8:e plats bland ALLA sveriges b-ponnyer.

På ryttarrankingen ligger hon på en 10:e plats i Sverige och hon är helt ENSAM i topp med endast 1 ponny. Alla de som har mer poäng än henne har samlat poäng på allt från 3-5 b-ponnyer / ryttare.


Nu kan det ju vända snabbt igen men det var klart värt att nämnas!

Dom är så duktiga!


 

Av Frida Rännar - 12 juni 2011 21:36


Av Frida Rännar - 12 juni 2011 20:42

Fredag 120 cm Tidshoppning

Åter igen konstaterar vi att en tidshoppning aldrig är bra för oss som första klass.

J var lite slö då det var väldigt varmt och han gjorde inte många bra språng alls. Jag fick vara på honom hela banan för att få honom att engagera sig.

Till näst sista hindret så ser jag ett långt läge direkt ur sväng som jag ville ta men J var inte alls så sugen på det och drar in en tvärnit som att han vore livrädd för hindret. Klantigt av mig att göra det förbjudna men hade han varit lite mer taggad så hade han tagit läget direkt. Slutade på 4 fel.


Fredag 130 cm

Beslutade mig för att rida min andra klass trots värmen då jag vet att han brukar vara mer taggad till andra rundan.

Han tog tag i hindrena mycket bättre nu och han gjorde lite fler bättre språngäven om dom var enligt mig långt ifrån bra.

Vi fick ett skitpet på hinder nr 3 (med framenen-har aldrig hänt!). Jag tryckt på lite i botten och han hann inte upp. Felfritt resten och det kändes som en hyffsad runda.


Lördag 125 cm Tidshoppning

Betydligt bättre väder idag! Han var mycket mer laddad och redan på framridningen hade jag en helt annan häst.

Tyvärr så var vi inte alls samspelta inne på banan. Kändes som att jag bara satt och åkte och inte gjorde ngt åt det. Han var för laddad och jag fastnade i handen och rundan blev ojämn. Plus att jag var påväg av efter sista kombinationen som bjöd honom att svänga till höger då vi skulle till vänster. Fick hoppa hinder nr 9 med en stigbygel.

Knep 5:e platsen men jag tycker nog rosetten var för att jag satt kvar och för att hästen tog mig igenom banan.


Filmer kommer inom kort!

Av Frida Rännar - 10 juni 2011 23:30

Mycket har hänt sen sist!


Jag har ridit en tävling på hemmaplan och haft stolpe ut i alla klasserna vilket var mitt fel alla gånger. Hästen skötte sig super och gjorde en 130 klass där han hoppade helt fantastiskt.

Kunde knipa en placering på söndagen med snabbaste tiden på 4 fel.


Helgen efter det kom efterlängtade Emma Emanuelsson upp och hade träningar för oss.

Åter igen tog hon mig ett steg längre i helt rätt riktning. Jag kunde förklara för henne precis vad jag kände har varit mitt problem under säsongen och jag fick en massa feedback.

Träningsdagarna bjöd i vanlig ordning på rejält markjobb och bra övningar med högre höjder i slutet.

Vi fick göra våran största bana någonsin där hindren låg på 140 och uppåt. Första rundan ville jag lite för mycket och ändrade ridning från passiv till för aktiv så han tog inte riktigt höjd. En linje in i en kombination som vi hade ridit på sex språng( (var normalt på 5) fick jag vända ifrån då det inte alls gick att få in 6 steg när det blev högre. När vi hade gjort en uppvärmningsrunda så avslutade han med kanonsprång och känslan var helt fantastisk!! Han får det att kännas så himla lätt min fina <3


Helgen efter det packade vi in lilla ponnyn i trailern och fyllde husbilen med hela våran djurpark för att bege oss mot Norrköping och deras fina tävlingar i Skogslotten. Vädret var med oss med 33 grader i skuggan och vi hade det toppenbra. Träffade mycket nya människor och fick oss en liten weekend semester.

Det blev en MINST sagt lyckad helg! Linn tog med sig ett SM-kval och en klockren vinst i LA hem.

Hon red superbra och ponnyn hoppade riktigt bra hela helgen.


Och nu är det fredag igen och den här helgen bjuder på tävling för min egen del. (Även för Linn i Vindeln)

Den här gången åker vi till Vännäs och det verkar ska bli en varm helg.

Som tur är har jag förberett mig med det bästa. Hästen är nyklipp och daguppstallning är ordnat inomhus.

det blir lite av ett experiment till helgen då jag har valt att testa ett nytt bett på Grå. Jag har hela veckan ridit in mig på ett rakt babypelham i gummi och peppar peppar. Jag hoppade med det i Onsdags och jag fick en härlig upplevelse.


Bjuder på film från Emmaträningen!

Ovido - Quiz & Flashcards