fridarannar

Direktlänk till inlägg 14 september 2011

Frågan är lyft om stilbedömning eller inte!?

Av Frida Rännar - 14 september 2011 17:30

Som jag tidigare kanske berättat så var årets utomhus SM ett MINST sagt KAOS!


Ingen visste reglerna (inte ens överdomaren) och ingen visste vad alla var där och tävlade om.


Det blev ett avbrott mitt i tävlingen och samling i restaurangen för en genomgång med Lotta Björe....ja...trodde iaf vi och resterande frågandes föräldrar och ryttare. Dom hade förstått att ingen förstod någonting av SM tävlingen då överdomaren var överkörd med frågor. Mötet blev till för att ställa frågor som egentligen inte kunde svaras på. Vi hänvisades till TR (Tävlingsreglementet) där det tydligt stod hur SM skulle gå till. Problemet var bara att det inte alls utfördes efter dom reglerna. Dvs..ännu fler frågetecken??

Mötet gav noll och ingenting annat än nu ännu mer upprörda föräldrar och ungdomar.


Tävlingen fortsatte och vinnare korades i alla kategorier. Stilbedömning hade all avgöran och ryttare med färgade stövlar och håret upsatt i toffs (inte fläta) fick avdrag på poängen och föll därmed i placering.


Då kan man ju fråga sig. Ridsport försvarar sig i den här artikeln (tagen från Hastmagazinet.se) med att "det främjar god ridning". Jag håller med om att stilrent är rätt, men inte sjutton främjar färgen på stöveln eller hur du har satt upp håret god ridning?

I FEI´s reglemente så är det mörka/svarta stövlar som gäller och det är det som Svenska RF vill jobba efter, men man kanske ska ge ungdomarna/barnen en chans att köpa nya stövlar då innan man tar SM medaljen/placeringen ifrån dom?


Dessutom är det synd att SM ska avgöras utan omhoppning och med ynka 0,1 i felpoäng. Med det här systemet blir det aldrig ngn stämning som borde finnas i ett SM. 

Jag håller stenhårt på att stilbedömningen ska finnas med i det vi gör för att locka oss/barnen till bra ridning och för att ge dom något att ta med sig hem och träna på.

 Men Ridsportförbundet har enligt mig gjort fel i att lägga det på ett SM, allra mest SM finalen. Kanske kan man lägga det i förklassen? Det finns redan Mountain Horse Ponnycup där det satsas enbart på stil. Den är fördelad i hela landet på regionala tävlingar och har visat sig vara väldigt attraktiv.

Hoppning för övrigt är ju inte en bedömningssport samtidigt som jag kan tycka att har man tagit sig till SM med sin ponny såär ju bara det ett bevis på att man är på rätt väg med ridningen, även om det finns undantag.


Jag har valt att inte ta ställning i namninsamlingen även om jag vet vad jag tycker, men jag litar på att Ridsportförbundet verkligen tar rätt beslut i slutändan. Och jag kan lova att det inte kan undgått att komma till ytan även hos dom efter årets flopp på Utomhus SM.


Vad tycker ni?




 

 
 
Jenny

Jenny

14 september 2011 19:10

Håller med dig, det får verkligen inte bli kaos. Sen som du säger har man kommit till SM så kanske man kan rida =) Det går att inför mer "stilklasser" om de vill de, men absolut inte på SM och verkligen inte i en final!

http://jennynystrom.blogg.se

 
Ingen bild

Frida

14 september 2011 22:29

Kanske man kan utföra stilpris under SM helgen om
Man nu absolut ska ha med den bedömningen? Det skulle ju vara ganska stort att vinna ett sånt pris också!

 
Ingen bild

Annie

18 september 2011 20:01

Såg på agriahoppets hemsida att du ligger 1:a av alla som är med tydligen, grymt kul för dig att rida i Globen :D

 
Kenth Wasserman

Kenth Wasserman

19 september 2011 13:47

Nu är vi ju långt över 300 som skrivit under så det går bra :-) om du inte skriver under. Ditt exempel med att man kanske borde fått chansen att köpa ett par nya SVARTA stövlar om det krävdes för medalj är lysande *asg* låt oss hoppas att förbundet lyssnar och även läser din blogg...

http://123minsida.se/nejtillstil

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida Rännar - 16 oktober 2014 17:00

  September har varit en riktigt skitmånad och Oktober verkar inte alls bli till det bättre..   Jag väljer att inte dela med mig av allt som har hänt och händer i vårat liv just nu och därför kommer det eka tomt här tills mångt och mycket har ...

Av Frida Rännar - 17 augusti 2014 20:12

Herregud vad Hugo har växt i sommar!Han står kvar på sina 12 kg, men fötterna har vuxit en halv cm och tröjorna och framförallt byxorna i storlek 86 är nu för små. Vi har idag rensat ut och gått igenom hela hans garderob då vi har behövt köpa en hel ...

Av Frida Rännar - 17 augusti 2014 19:56

Här händer det grejer. Jag har börjat jobba igen efter en underbar semester!Det enda jag har att klaga på var att den tog slut alldeles för fort. I vanliga fall brukar man vara rätt nöjd efter 4 veckor och känna att det ska bli skönt med fasta rutine...

Av Frida Rännar - 7 augusti 2014 20:53


Känslan när man kan paketets kollinr. utantill, innantill och bak och fram!! Som ett litet barn på julafton :) ...

Av Frida Rännar - 25 juli 2014 23:53

Lite bilder från senaste dagarna. [Bild] [Bild] [Bild]

Ovido - Quiz & Flashcards