fridarannar

Alla inlägg den 14 september 2011

EM

Av Frida Rännar - 14 september 2011 22:15

Ni missar väl inte alla sändningar på Tv från EM?


Första sändningen är nu och jag skulle kunna kika i evigheter. Kan man inte bli Profesionell Hästhoppningstittare (?!)


Hästmagazinet gör ett fantastiskt jobb vilket gör allting mycket roligare också!

Snabba och bra uppdateringar samt supersmidiga länkar vidare till arrangörens hemsida och onlineresultat.







Av Frida Rännar - 14 september 2011 17:30

Som jag tidigare kanske berättat så var årets utomhus SM ett MINST sagt KAOS!


Ingen visste reglerna (inte ens överdomaren) och ingen visste vad alla var där och tävlade om.


Det blev ett avbrott mitt i tävlingen och samling i restaurangen för en genomgång med Lotta Björe....ja...trodde iaf vi och resterande frågandes föräldrar och ryttare. Dom hade förstått att ingen förstod någonting av SM tävlingen då överdomaren var överkörd med frågor. Mötet blev till för att ställa frågor som egentligen inte kunde svaras på. Vi hänvisades till TR (Tävlingsreglementet) där det tydligt stod hur SM skulle gå till. Problemet var bara att det inte alls utfördes efter dom reglerna. Dvs..ännu fler frågetecken??

Mötet gav noll och ingenting annat än nu ännu mer upprörda föräldrar och ungdomar.


Tävlingen fortsatte och vinnare korades i alla kategorier. Stilbedömning hade all avgöran och ryttare med färgade stövlar och håret upsatt i toffs (inte fläta) fick avdrag på poängen och föll därmed i placering.


Då kan man ju fråga sig. Ridsport försvarar sig i den här artikeln (tagen från Hastmagazinet.se) med att "det främjar god ridning". Jag håller med om att stilrent är rätt, men inte sjutton främjar färgen på stöveln eller hur du har satt upp håret god ridning?

I FEI´s reglemente så är det mörka/svarta stövlar som gäller och det är det som Svenska RF vill jobba efter, men man kanske ska ge ungdomarna/barnen en chans att köpa nya stövlar då innan man tar SM medaljen/placeringen ifrån dom?


Dessutom är det synd att SM ska avgöras utan omhoppning och med ynka 0,1 i felpoäng. Med det här systemet blir det aldrig ngn stämning som borde finnas i ett SM. 

Jag håller stenhårt på att stilbedömningen ska finnas med i det vi gör för att locka oss/barnen till bra ridning och för att ge dom något att ta med sig hem och träna på.

 Men Ridsportförbundet har enligt mig gjort fel i att lägga det på ett SM, allra mest SM finalen. Kanske kan man lägga det i förklassen? Det finns redan Mountain Horse Ponnycup där det satsas enbart på stil. Den är fördelad i hela landet på regionala tävlingar och har visat sig vara väldigt attraktiv.

Hoppning för övrigt är ju inte en bedömningssport samtidigt som jag kan tycka att har man tagit sig till SM med sin ponny såär ju bara det ett bevis på att man är på rätt väg med ridningen, även om det finns undantag.


Jag har valt att inte ta ställning i namninsamlingen även om jag vet vad jag tycker, men jag litar på att Ridsportförbundet verkligen tar rätt beslut i slutändan. Och jag kan lova att det inte kan undgått att komma till ytan även hos dom efter årets flopp på Utomhus SM.


Vad tycker ni?




 

Välkommen till min sida!


Mitt namn är Frida Rännar. Jag är 27 år och lever mitt drömliv tillsammans med sambon Joakim, sonen Hugo, hunden Alicia och sist men absolut inte minst hästen Jackpot. Här kan du följa mig och min vardag!

Senaste Nytt

Inlägg

Arkiv

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5 6 7 8 9 10
11
12 13 14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Gästboken

Tidigare år

Besökare


Ovido - Quiz & Flashcards