fridarannar

Alla inlägg under september 2010

Av Frida Rännar - 16 september 2010 22:02

Idag blev det en lugn dag för Jackpot. Han fick gå i skritten och tyckte nog mest att han borde fått fara ut och galoppera istället. Var lite smått galen där ett tag.

Jag ryktade honom rejält och pussade lite på honom. Sen ägnade jag och Linda ungefär en timme till att skura boxar och spiltor. Det gick som smort...jag hann även ta Lundsten/fam. Lundbergs spilta.

Det blir riktigt fint där inne i tävlingsstallet och man kunde ju inte annat än konstatera att det egentligen är synd vi inte gör det här oftare...


Under tiden vi hann göra vårat så hade Peter hunnit klippa hela Apache. Jag var mäkta imponerad! De mörkbruna ponnyn blev plötsligt skimmel...


Linn checkade av sitt GIGANTISKA blåa, svullna ben om hon kunde sitta i sadeln med det och det gick bara fint. Så imorgon åker vi som planerat på tävling till Ske-å.

För er som inte var en av de alla övriga 13 hästar som vistades i ridhuset igår just precis vid 17.30-tiden, så red Linn Ronja. Ronja fick panik och ställde sig på bakbenen och gick helt och hållet över, landade på ryggen och Linn under. Därav det skadade benet..

Av Frida Rännar - 15 september 2010 22:47

Ikväll var det hoppträning på schemat.

Jag kände mig väldigt trött (och har en fruktansvärd träningsvärk från gårdagen) redan innan jag ens kommit upp i sadeln.

Jackpot var jätte fin även idag.

Vi skulle hoppa snett över två hinder i följd och där blev nog både jag och Jackpot lite chockade. Jag var väldigt off i ridningen och tyckte väl att han kunde ta tag i grejerna själv men han tyckte inte han såg något avstånd så då for vi på sidan. Fick lov att markera lite då jag faktiskt tyckte att på den höjd hindrena låg så borde han kunna ta tag i det själv. Först blev han riktigt förbannad men fann lugnet snabbt igen och vi kunde fortsätta som vanligt. Riktigt fin var han då.

Avslutade med en lång anridning genom hela ridhuset på en trippelbarr mitt på medellinjen. Kändes superbra. Drog inte alls i tyglarna och vi avslutade med ett sista hopp på 140 cm. Kändes väldigt enkelt...däremot efteråt så hängde jag löst några gånger då Jackpot alltid ville höger när jag ville vänster och vänster när jag ville höger. Busiga häst!

Måste sett kul ut för åskådarna. Men jag satt kvar och det finns på film allting.

Lägger in senare nu väntar sängen!




Av Frida Rännar - 14 september 2010 20:59

Idag tog jag förnuft till fånga och begav mig tillsammans med Sandra ut i skogen barbacka med Hackamore för första gången på Jackpot.

Tro det eller ej men det gick superfint. Jag var endast påväg av 5 gånger då han drog på några bocksprång. Han verkade väldigt lycklig att få vara fri både bett och sadel. Problemet blev ju att när han väl började bocka och jag höll lite mer i tyglarna så drog han ju bara på ännu större bockar. Med bett kan man ju alltid få stopp på dom, men det känns inte jätte bra att tvärdra i hackamoret.

Fick oss många skratt då även Levita var på bock-hugget.


Alicia...bästa Alicia följde med springandes bakom i alla gångarter. Hängde med hela tiden och det  var inga som helst problem när vi mötte andra hästar och hundar. *stolt* Då vet vi att det funkar att ta med henne också...

Jag fick ett litet Frida-il i stallet och klippte Jackpot, dock endast bara kroppen, inga ben och huvud. Tänk att en häst kan bli så långhårig på bara tre veckor...typ..

Rensade helt rent i boxen och la in en hel spånbal på bädden. Så nu är han åter igen "prinsen på ärten".


När jag kommer hem nu så går jag efter lite "tips" in på equipe.nu och hittar superfina bilder på vackraste Grå från Surf.

...För att inte tala om en duktig fotograf. Stor eloge till Matilda Nordström!


Gå in och leta upp er själva vet jag!

www.equipe.nu



             

     

Av Frida Rännar - 13 september 2010 22:14

Sandra skämde bort mig idag i och med att tillsammans med en kompis ta en låång skrittvända i skogen på Jackpot. Hästen nöjd och jag nöjd av att få lite hjälp. Behövde bara åka till stallet och pussa på vackraste...

Träffade även Sara och Oskar som så vänligt erbjöd sig ta med Alicia i skogen så hon fick busa med Isak lite. *tjoflöjt* ...så hade jag även fått hunden motionerad. (Somnat som en stock i sängen nu!)


Ikväll var det killarnas tur att rida.

Kent, mammas sambo rider ju alltid på måndagar men nu har även Jesper, storebror fått chansen att rycka in som reserv i samma grupp.

Han har inte ridit sen vi tog bort hans egna häst för ungefär ett år sen.

Nog var han lite nervös när vi satt i bilen påväg till stallet alltid... Jag var inte ett dugg nervös för hans skull. ..


Och det gick ju lysande...!

Dom hade Hoppning och både Kent och Jesper var riktigt duktiga!

Jesper har ju kanske lite försprång som faktiskt hållt på med hästar så långt jag själv kan minnas men det såg ut som han hade väldigt kul...Nu ska vi bara peppa honom att starta om igen.   

Jag har inte sett Kent rida på väldigt länge och där har det ju hänt massor. Hoppar runt med en bana av hinder helt bekymmersfritt. Häftigt!


Lite "Suddiga" bilder med kass skärpa och massa dammfläckar på:


          

Av Frida Rännar - 13 september 2010 17:45

Har varit så kluven i flera veckor om jag ska åka och tävla helgen v. 39 eller om jag ska stanna hemma och träna för Micke Schultz...


Var så länge sen jag red för honom så det lockar verkligen men samtidigt så har vi inte gjort många tävlingar i år pga bortfallet några månader där.


Svårt val, men nu har jag bestämt mig för att jag och mamma åker till Sundsvall, bor på Hotell och tävlar under den helgen.

Det blir toppen.


Så nu är det fullbokat för en tid framöver.


V. 38 Hemmatävling


V.39 Sundsvall Tävling


V.40 LEDIGT


V.41 Hemmatävling 1 Dag


V.42 Skellefteå Tävling (Åker nog bara 1 dag)


V.43 Luleå Tävling

Av Frida Rännar - 12 september 2010 14:43

Då har vi avklarat en riktigt bra träningshelg.


Lördag

Mycket markarbete och lösgörande. Ökningar, minskningar, skänkelvikningar och flyttande. Jackpot väldigt fin och på plats!

Sen gjorde vi studshopp. Första anridningen drog jag i tygeln men Emma fick mig snabbt att ändra på mig och jag drog inget mer under hela passet.

Vi la till och hoppade en travserie med studs och oxer ut som vi sedan höjde upp till 140 cm.

Jackpot (och även jag) blev lite imponerade av höjden men han hoppade tryggt över alla gånger. Men det känns att vi inte har tränat på dom höjderna då språngkurvan känns lite svag, avslutade efter det.


Söndag

Banhoppning. Började med rejält markarbete igen. (det är så himla bra!)

Jackpot kändes inte trött och det verkar inte heller som att han hade ngn träningsvärk.

Började travhoppa och fokusera på vägarna, gick riktigt bra.

Sen hoppade vi omhoppningssvängar. Då taggade Jackpot verkligen till och tyckte han kunde ta mig igenom allt själv. Han älskar verkligen att vända snävt.

Slutade med att hoppa banan på 120-130. Blev lite väl lång väntan till min tur då jag blev sist i ledet. Jackpot grejjade det super men jag där uppe styrde mot fel hinder nr 3. . Började om och Jackpot gjorde en jätte fin runda.


Det som känns mest kul är att han lätt har orkat sig igenom dom här passen och att det på så sätt bevisat att han är i bra form.

Sen att jag verkligen har hittat ridningen känns väldigt kul!





Av Frida Rännar - 9 september 2010 21:07


Då har man själv också gått in i vad man kan kalla början till förkylning. Men jag vägrar låta mig själv bli sjuk så imorgon tänker jag vakna med en frisk hals och i övrigt pigg kropp!

Idag blev det longering för Jackpots del. Spände in honom med gummiband så han verkligen fick jobba lång och låg genom hela kroppen. Jag har ridit ihop honom mycket på senaste tiden och lite lösgörande slår aldrig fel då..

Han var väldigt fin och avslappnad... men plötsligt så  spritter det till i kroppen och han kan såklart INTE låta bli att göra några stora luftsprång och sparkar...för att sedan övergå direkt till arbetet igen. Kul häst.

 

Äntligen börjar han komma i den fysiska form jag länge strävat efter. Han har nog aldrig varit så fin i kroppen som han är nu. Och det märks även på honom att han stormtrivs i sig själv nu.

Från och med en tid tillbaka nu så har han varje morgon skrittat 30-50 min i skrittmaskin innan han fått gå ut i hagen och det bygger upp och stärker honom jätte mycket.

 

Imorgon ska det ridas ordentligt så han förhoppningsvis sköter sig bra på träningen i helgen. Om inte så får vi säkert bra hjälp ändå!

Ska bli jätte kul.

 

(Träningsfilm från onsdagen kommer inom kort)

 

 

Av Frida Rännar - 8 september 2010 22:49

Hoppträningen ikväll gick superbra!


Började med ett mördarpass i Jockeyläder inkl framhoppning. Klarade av att stå helt utan "nedduns" så helt svag verkar man inte vara.

Efteråt kändes det som att man satt i dressyrläder och det kändes verkligen inte som att man skulle klara av att resa sig från sadeln över i språnget. Men det gick det också...

I slutändan var det nog ändå läskigare att hoppa i jockeyläderna. Jackpot tyckte nog också att det kändes halvkonstigt.   


Avslutade med övergångar och lydnad.

Han är så fiiin lilla Grå!


Nu hemma med en trött (stenad)  hund som fått busa massor med Sara och Oskars lilla Isak...Vilken lycka!


Ovido - Quiz & Flashcards