fridarannar

Alla inlägg under september 2010

Av Frida Rännar - 7 september 2010 21:19


Idag har jag trimmat ordentligt. För första gången på väldigt länge var vi inte riktigt överens i början. Slutade såklart med att vi var helt överens..

Skrittade ut en lång sväng efter passet i skogen. Det gillades skarpt.


Lite hovvård blev det igår också. Raspade till flisor som gått upp och lackade på ett jätte bra lack som skyddar mot gruset. Smorde även in det idag. Redan idag var hovarna inte lika torra... Det är kul med resultat!


Imorgon är det hoppträning!

Av Frida Rännar - 6 september 2010 21:37

 

 

Fotat av:     Jesper "storebror" Rännar

 

            

 

 



Av Frida Rännar - 6 september 2010 21:15

Här kommer filmen från Lördagens 130 klass.


Hästen superfin. Synd att jag drar i tyglarna innan hinder nr fem så jackpot bromsar av och sen viker ifrån. Helt mitt fel.

Sen kan man tydligt se att Jackpot blev mycket missnöjd över mattes fel. Han tycker verklige inte om när det blir galet och är lite lätt förbannad in i mål...


Lätt som en plätt kändes banan i övrigt och det var skönt. :)


Av Frida Rännar - 5 september 2010 17:10

 Den här söndagen vill jag nog helst av allt glömma och bara försöka blicka framåt.

Hela dagen har vi laddat, eller rättare sagt, hela dagen har Jackpot stått i transporten och jag hjälpt andra..


Jackpot kändes taggad och jag med när vi väl kom in på banan.

Jag tror vi båda taggade lite för mycket just idag.

Vi hoppar ettan och rullar lång väg till tvåan.

Jag drar i tyglarna och drar lite till och lite extra och en sista gång innan hästen plötsligt står i hindret.

Jackpot klok nog for inte över. Jag blir lite irriterad trycker till honom en gång och då blir han förbannad. Gör om EXAKT samma sak andra anridningen.

Utesluten.


Det var den dagen..

Kan man annat än att skratta och bli förbannad på sig själv. Idag var jag totalt värdelös. Helt kass och som det känns just nu förtjänar jag inte min fina häst..


Av Frida Rännar - 4 september 2010 18:41

Finast bästa Grå!


Vinst i 120 idag.   

Jag drog mycket i tyglarna...Har fortfarande inte kunnat börja slappna av helt och börjat kunna lita på att han är så himla fin nu. Då är man där och duttar och ska försöka göra nånting bra och i själva verket blir allting så mycket sämre. Han är bäst min häst. Han kan komma nära han kan komma långt och han löser alla sittuationer så himla enkelt.


Startade 130 också..

Framhoppningen kändes toppen och vi var på g båda två..Och vad händer, jo jag börjar såklart dra i tyglarna. Jackpot gör sitt allra bästa och tar i för kung och fosterland. Ända till hinder nr 5..Då drar jag i tyglarna igen och han blir nog lite less på mig, slår bakut och viker ifrån hindret flera meter innan. Lägger en volt, han trycker i det bästa han har över hindret men hoppar för högt och går ner på bakbommen.

Sen var han felfri ända i mål. Så om vi bortsker från hinder nr 5 som jag klantade till det rejält på så var känslan att hästen ville vara felfri och vi kunde lika gärna varit det.


Så imorgon laddar vi om för att starta 125 klassen och jag ska BESTÄMT inte dra i snörena då. Det är en A:0 a på tid vilket brukar passa oss väldigt bra!


Nu vidare till middagsmaten.

Jesper har tagit massvis med fina kort idag. Återkommer senare med kanske både film och kort.


Måste få gratulera ALLA fina urf-placeringar och jätte grattis till laget som tog hem segern i Vindeln!


Tjing

Av Frida Rännar - 2 september 2010 21:45

Dagens Ridpass blev barbacka ridning.

Hade först tänkt longera men anade att han mest bara skulle skena runt och tokspringa på volten så jag tänkte att jag kunde ju variera min ridning och sitta barbacka. Det gick ju kanonersbra, red på hoppbanan...

MEN...när jag hoppade av och skulle leda av honom och hjälpa Linn hoppa så blir han helt stormtokig. Reser sig på bakbenen, skriker och slår bakut. Jag tror han fick fem utbrott och jag var alla gånger på väg att tappa honom. Det krypte verkligen i kroppen på honom. Som vanligt kunde jag inte annat än skratta åt honom.

Funderade ett tag på att sitta upp då jag hellre sitter på när han är sådär men han gav sig efter en stund..Tack och lov.


Linn hoppade några språng med Apache och Ronja inför helgen. Gud vad fint dom hoppade och båda två var jätte taggade. Avslutade med något språng på msv höjd på båda. Enkelt!


lite bilder här också..


           



Av Frida Rännar - 2 september 2010 21:33

Här kommer som lovat.


Schabrak Equalityline.

Marin med dubbla royalsnurror. Samma färg som mina stigbyglar.


  



Sen hjälmen som nu är färdig.

Det som skulle bli djuphavsblå, dvs, mörkblå med Mycket pearl och gnister i blev lite chockerat oväntat lite mörkare än royalblå.


Bilderna ljuger lite grann och hjälmen hr mycket mer gnister än på bilderna och den är också mycket blankare samt lite mörkare.

Men jag kör såhär och lackar om den om det känns galet. :)


      



Av Frida Rännar - 2 september 2010 10:54


Har rotat lite bland gamla bilder...


Är han inte underbar?

  


    

Ovido - Quiz & Flashcards