fridarannar

Alla inlägg den 15 juni 2010

Av Frida Rännar - 15 juni 2010 23:44

Jackpot är friskare än friskast!


Vilken underbar känsla och vilken underbar veterinär. Dom är så himla bra och jag har fått mer hjälp än jag nånsin kunnat drömma om. Helt otroligt!


Diagnos på den eländiga onda hältan:


Sist vi var in konstaterade vi att det enda vi inte kunde utesluta var en vrickning. Därför fick Jackpot ytterligare 2 veckors vila för att sedan återkomma och bedöma sittuationen.Det var nu drygt två veckor sen.

Idag tog vi nya bilder på röntgen för att jämföra med dom gamla för att kunna försöka säkerställa sittuationen. Sagt och gjort.

Dom har alltid varit helt säkra på att hältan orsakats av yttre våld och inte i närheten av ngn form av belastningsskada. Vilket jag själv var 99 % säker på redan från första dagen jag såg honom halt.

Det har nu bevisats. Det var inte ens en vrickning.


För 3 år sedan hemma i Gunnismark mötte jag en dag jackpot svullen stor som en tennisboll i sitt vänstra framben. Han hade slagit på sig rejält!

Han var väldigt öm och halt i en dag. Sen fullt återställd igen. Detta gav honom ett halvstort överben.


Av röntgenplåtarna  idag har vi förstått att det är precis på sitt gamla överben han har slagit på sig själv (han har tom fått ytterligare ett litet överben på det gamla överbenet) och därmed fått en liten liten förändring som Pär faktiskt hittat av att luskolla alla bilder sen sist jag var in.  Den förändringen kan man säga har varit mindre än en liten spricka men dess läge har gjort att han känt av den rejält. Då framförallt också av böjning.

Normalt sett har det en läkningstid på 8-9 veckor. Det är bra precis vad Jackpot vilat till idag + lite till.


Plåtarna idag visar hur det läkt ihop jätte fint och han är återställd.

Det är ingen som helst fara att sätta igång honom direkt då belastning inte på ngt sätt kan förvärra det som varit.

Harig som jag är så får han stå i sjukhage tills om två veckor då han ska gå en vecka på bete. Sen är vi tillbaka igen efter lite igångsättning.


Tänk vad en halt häst kan dra till med. Vem hade trott detta?

Det bästa av allt är att Historien verkligen gick ihop med sanningen och att jag fick svart på vitt vad som hänt. Annars hade jag aldrig slutat grubbla.

Vad blir nästa? Jag har ju insett att hade han gått lindad i hagen eller med skydd så hade detta aldrig hänt! ?


Finaste hästen...





Välkommen till min sida!


Mitt namn är Frida Rännar. Jag är 27 år och lever mitt drömliv tillsammans med sambon Joakim, sonen Hugo, hunden Alicia och sist men absolut inte minst hästen Jackpot. Här kan du följa mig och min vardag!

Senaste Nytt

Inlägg

Arkiv

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28 29
30
<<< Juni 2010 >>>

Gästboken

Tidigare år

Besökare


Ovido - Quiz & Flashcards